3 juli 2013

SAFTIG RABARBERPAJ

För ett par veckor sedan lagade jag en riktigt smaskig rabarberpaj! Hittade receptet här på finska. Med dessa mängder blir det en hel plåt mumsig paj.



Smuldeg:
8 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk soda
2 tsk vaniljsocker
250 g smält smör

Botten:
ca 2/3 av smuldegen
2 dl surmjölk
1 ägg

Fyllning:
1 l rabarberbitar
2 burkar kvarg (2 x 250 g)
2 dl socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker

På ytan:
ca 1/3 av smuldegen



Blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen och häll till sist i det smälta smöret. Fördela degen i två skålar, så att 2/3 kommer att användas till botten och 1/3 blir kvar för att smula på pajen. Blanda ihop surmjölken och ägget och rör ihop med 2/3 av smuldegen. Bre ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.

Häll rabarberbitarna på bottensmeten. Blanda ihop kvarg, socker, ägg och vaniljsocker och häll över pajen. Smula resten (1/3) av smuldegen över pajen. Grädda i 175 grader i ugnen ca 45 min.




Njuuuuut!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar